Så gick tidigare elitsimmaren Peter från 120 till 78 kilo

Läraren Peter, 47, var elitsimmare i sin ungdom men efter en olycka kunde han inte fortsätta träna på samma nivå. På kort tid visade vågen tresiffrigt och 120 kilo. Efter en Gastric Bypass-operation hos GHP Kirurgkliniken väger han i dag 78 kilo – och avslöjar att livskvaliteten har ökat enormt.

Hjärt- och kärlsjukdomar, sömnsvårigheter, ofrivillig barnlöshet och diabetes. Det är bara några av riskerna som kommer med en kraftig övervikt. Läraren Peter, 47, hade under hela sin ungdom varit normalviktig – och elitsimmare. Det var först när han var i 20-års åldern som han drabbades av kraftig övervikt efter att ha varit med om en MC-olycka som hindrade honom från att fortsätta träna i samma utsträckning.

Nu vägde han 120 kilo till sina 174 centimeter. Tillsammans med ett bukomfång på 126 centimeter signalerade hans BMI på 39,6 att han led av allvarlig fetma.

– Jag åt samma portionsstorlekar som tidigare, trots att jag lagt av med min träning. Det gjorde att jag successivt gick upp i vikt, berättar han.

Led inte ensam
Men Peter led inte ensam av sin kraftiga övervikt. Han hade inte ork till att leka med sina barn och vara där för sin familj. Dessutom ledde övervikten till att han utvecklade halsbränna, sura uppstötningar och en gastroskopi avslöjade att han fått övre magmunsbråck.

– Jag var tvungen att ta magsårsmedicin regelbundet för att kupera mina symptom.

Från överviktig till normalviktig
Efter flera misslyckade viktminskningsförsök med kostförändringar bestämde Peter sig för att genomföra en Gastric Bypass-operation hos GHP Kirurgkliniken. Operationen minskar magsäckens volym och förmågan att äta.

– När du äter får du en tidigare mättnadssignal till hjärnan vilket gör att du känner dig mindre hungrig, blir mätt snabbare och därmed äter mindre, säger Peter Loogna, kirurg på GHP Kirurgkliniken.

Vill du veta hur en Gastric Bypass-operation går till mer exakt? Klicka här!

Ett år efter avslutad operation väger i dag Peter 78 kilo.

– Min livskvalitet har blivit betydligt förbättrad nu. Jag kan leka med barnen och känner mig mer energifylld. Dessutom är min halsbränna helt borta och jag har slutat med min magsårsmedicin, avslutar han.

Vill du också göra en Gastric Bypass-operation? Klicka här för att kontakta GHP Kirurgkliniken!

Kontakt

Månd: 08.00-14.00
Tisd - fred: 08.00-11.00
Av- och ombokning av bokad tid samt receptförnyelse kan lämnas på telefonsvaren dygnet runt.

Telefon: 08-406 28 45
Telefax: 08-406 28 47

Mail: info@kirurgkliniken.se

kirurgkliniken-logo

GHP Kirurgkliniken Stockholm är en specialistmottagning på Sophiahemmet med inriktning på överviktskirurgi och allmänkirurgiska ingrepp. Under 2015 hade de runt 13 000 mottagningsbesök och genomförde drygt 1 150 operationer, varav 350 överviktsoperationer.

Här erbjuds du hjälp med såväl mindre kirurgiska ingrepp som mer omfattande operationer. Kliniken har en lång erfarenhet av överviktskirurgi och erbjuder de tre vanligaste metoderna: Gastric bypass, Sleeve gastrectomy och Gastric Banding. Teamet på överviktsenheten har mer än tio års erfarenheter av bariatrisk kirurgi på Sophiahemmet.

Andra större kirurgiska ingrepp som utförs är laparoskopisk kolonkirurgi och galloperationer. Dessutom har kirurgerna lång och stor erfarenhet av så kallade proktologiska besvär, exempelvis hemorrojder och andra anala besvär. De opererar även olika former av bråck, vilka i första hand utförs med laparoskopisk teknik. Kliniken tar också emot individer för bukutredning.

Alla större ingrepp utförs av rutinerad och kompetent personal i Sophiahemmets moderna operationssalar.

GHP Kirurgkliniken Stockholm är fullt utrustad för vård i trygg miljö. De har mottagning måndag till fredag helgfria vardagar (tidsbokning krävs). De finns på Sophiahemmet i Stockholm och du kommer lättast dit med bil, buss eller tunnelbana.